tisdag 7 april 2009

Försvarar sitt revir

I höstas/vintras så började vi gå ut och gå med kissarna. Det har vi fortsatt att göra med Snöstorm.

Vid ett tillfälle kom det in en ganska stor, orange katt på innergården. Snöstorm blev nyfiken och närmade sig försiktigt, medan den andra backade lika försiktigt (det gick som i slow motion). Sedan började den orange katten närma sig Snöstorm, och då backade hon. Det var som en dans. Men det var ändå Snöstorm som var mest modig och nyfiken. Va kul, tänkte vi, att de är kompisaktiga med varandra.

En av de första vårdagarna var vi ute med vår lilla kisse och hon la sig på utebordet och myste. Vi satte oss ner och sa att det här var ju jättemysigt. ”Man skulle kunna sitta här och fika medan Snöstorm ligger bredvid.” Vi hade knappt avslutat meningen förrän den lilla, lugna, söta och gosiga kattjejen for iväg som ett skott (eftersom hon var så lugn hade vi knäppt loss kopplet). Och vi efter.

Vi såg inte vad det var hon for efter. Men det blev vi varse ganska så snabbt, då världens kattfight bröt ut. Och det var Snöstorm som satte igång det och var riktigt tuff. Det var givetvis den orange katten hon fajtades med. Hon var starkare (självklart det är ju vår bäbis…), så hon lyckades skrämma bort denna stora katt. Men det var inte nog, utan hon satte efter för att se till att den dära ”tjockisen” inte kom och inkräktade på hennes revir.

Så don’t mess with Snöstorm, om du är en katt. Hon är coolare, tuffare, starkare och grymmare än man tror.

Inga kommentarer: