tisdag 28 juli 2009

Musbo


Runtomkring sommarstugan finns det en del möss. Dessa ger Snöstorms (kattens) promenader en extra spänning. Hon älskar att ligga och lurpassa på dem, och sedan – till slut – hoppa på och attackera de aningslösa små djuren. Tidigare ville hon gärna ta in dem i stugan, men har nu lärt sig att lägga dem framför sambons fötter. Tyvärr så missar hon att jobba vidare på sina byten så att säga, så efter en liten stund så sticker mössen i väg in i snåret igen.

Häromdagen så var hon framme vid bilen och sniffade en massa, vilket hon inte brukar göra. Hon var snabbt fram till motorhuven och hoppade upp, men kasade snabbt ner igen. Givetvis var detta ett agerande som sambon inte uppskattade. Hon kunde ju repa lacken.

När vi sedan skulle iväg på kvällen, för att se på bio, flög det in en massa bråte in i bilen när fläkten satte igång. Min smarte sambo la ihop Snöstorms plötsliga intresse av motorutrymmet med barren som virvlade in i kupén, och kom fram till att det måste finnas ett musbo i motorutrymmet. Och mycket riktigt, vid friskluftsintaget till fläkten, under en bit fastskruvad plastbit, fanns ett fint litet musbo. Att komma åt det var inte det lättaste, och medan vi försökte få dän skruvarna kilade musen runt i motorutrymmet. Vart den är nu? Ingen aning, men dess bo är i alla fall borta.

Sensmoralen måste väl vara att vår dotter Snöstorm alltid har rätt. Kanske även att sambon är smart och har en skarp slutledningsförmåga. Fast det senare skulle jag aldrig erkänna högt…

Inga kommentarer: