torsdag 15 oktober 2009

Morris idol

Morris har nu bott hos oss i en dryg månad. Förutom att han hunnit bli ordentligt större än när vi hämtade honom, så har han skaffat sig en idol. Och återigen så är det varken mig eller sambon det gäller.

Självfallet är det storasyster, Snöstorm 10 år. Han är såå betuttad i henne. Stryker sig mot henne så pass att hon nästan hamnar in i väggen. Och kurrar givetvis högt. Sedan vill han även leka & busa med henne, vilket i praktiken betyder slagsmål.

Problemet är att Snöstorm inte ser Morris som en smickrande beundrare. Nä, för henne är han snarare en stalker. En stalker som är på henne nästan hela tiden. Han ska dit och trängas och stångas. Och inte förstår han några vinkar heller, hur fina eller fula de än är. Morris är väl en typisk, dryg lillebrorsa som väldigt gärna vill hänga med storasyrran.

Så vi måste putta undan Morris då och då för att Snöstorm ska få lite space. Och stackars Morris är ju bara ett fan som dyrkar sin idol. Som vill gosa, pussa och krama sin hjälte, ibland (rätt så ofta) lite mer åt brottarhållet. Snöstorm hade nog uppskattat om det hade varit möjligt att införa besöksförbud.

Så när vi ska iväg på semester måste vi förmodligen boka två rum på kattpensionatet. Annars är det nog risk för ett äkta cat fight…

Inga kommentarer: