fredag 14 november 2008

Överviktig

Nu är det bekräftat. Svart på vitt: Överviktig. Jo, det är sant. En hård dom – rakt i ansiktet. Läkaren var inte nådig: ”Det är diet som gäller nu, och motion.” Det finns dessutom nedtecknat av läkaren själv, så det är svårt att ignorera och intala sig att det bara är en dröm. Tyvärr är det ingen dröm – det är bantning som gäller.

Det är inte lite kroppsmassa som ska bort heller: 25% av kroppsvikten måste försvinna. Tjugofem procent! Hur fasiken ska det gå till? Jag som tycker att 1% är svårt nog. Ärligt talat vet jag inte hur man bär sig åt att banta bort så mycket. För att försvåra denna utmaning ytterligare, ska denna stora vikttappning genomföras på enbart fyra (4) månader. Fyra månader! Det är ju ingenting! Fast om vi lyckas: Beach 2009 – here we come!...

Förutom den nya dieten som läkaren gav, måste givetvis motionerandet ökas. Här tänkte jag ta hjälp av det faktum att vår lägenhet är väldigt lång. Det är en bra bit mellan badrummet och vardagsrummet, så om man ser till att frekvent pendla mellan dessa platser så borde väl det hjälpa till? De säger ju att vardagsmotionen (30 minuter per dag) påverkar vikten mer än 2 rejäla motionspass i veckan. Om man dessutom ser till att göra som Snöstorm, den ena katten, och avverkar den här sträckan som ett sprintlopp, så borde väl målet snart vara nått. Eller?

Så nu är det bara att få fart på Simba, den andra katten, och hänga på sin syster i 100-metersloppet. För jag sa väl att det var Simba som fick läkardomen att banta ner sig 25% av sin kroppsvikt på fyra månader?

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.