torsdag 8 juli 2010

Same procedure as last year?

Same procedure as last year?
Same procedure as every year…

Vi var återigen i Skåne i helgen för sambons tävling med vår bil på bana. Förra året pajade motorn redan på träningsåket (eller rättare sagt remmen till vattenpumpen gick av, se http://karinkaserar.blogspot.com/2009/07/vilken-otur.html). Den här gången så fick han faktiskt köra både träning, kval, race 1 och race 2.

Eller nja. Han fick köra race 2, det sista racet, minus två kurvor.

En bil varvade honom medan bil 2 tyckte det var en bra idé att samtidigt som de varvade sambon, så kunde han köra om bil 1. Och då skulle han vinna (en tävling där man vinner äran och en pokal, en tävling bara amatörer är med i för att det är skoj, en tävling av 10 andra samma dag).

Bil nummer 2 skulle köra om bil nummer 1 mellan den bilen och vår. Det var bara det att däremellan fanns det inte plats för en hel bil. Detta resulterade i att bil nummer 2 klättrade upp på vår bil. Sambon fick halva nummer 2s bil körandes upp på sidan. Se hjulspåren på bilderna jämte. Dörren pajade, rutan krossades, backspegeln flög av, inbucklad plåt på fram- och bakskärmar. Men sambon klarade sig helskinnad. Förutom att han blev skitförbannad förståss.

Känns något onödigt att knö sig emellan två bilar för att vinna ett mer eller mindre obetydligt race. Speciellt när bilen har haft 12 varv på sig att ta sig förbi bil nummer 1. Och här drabbades tredje part, en som inte hade något med fighten att göra.

I nästa inlägg kommer ni få se ett filmklipp över hur det såg ut. Där ser man också att luckan bil nummer 2 ville ta sig igenom är en halv bilbredd för smal.

Som tur var kunde vi spänna fast bildörren med spännband och ta oss hem de 55 milen som var. Nu är det ny dörr som gäller (vi ska köpa en från en race-kompis – en svart dörr) och utbankning av plåt. Lagom tills vår semester börjar.
Jaja, den som ger sig in i leken får leken tåla… Och erkänn att det ser ganska häftigt ut. Speciellt när man ska ta sig in i bilen – här gäller det att klättra in via ”fönstret” (det som inte finns)...


Inga kommentarer: