torsdag 25 september 2008

Hjälp oss!

Vi är verkligen i desperat behov av hjälp. Vi kan inte hålla på så här längre. Om inget görs - snart - kommer vi att vara lika pinsamma och generande som vi upplevde att våra föräldrar var när vi var tonåringar...
Vi behöver hjälp med att uppdatera vår vokabulär.

Det håller helt enkelt inte längre att säga saker som (och ja, vi använder nedanstående uttryck i, tyvärr, rätt stor utsträckning):
  • Okidoki
  • Hoppsansa
  • Shit Pommes Frites

Man kunde ha önskat att jag överdriver och att vi kanske bara använder ett av uttrycken, någon gång ibland. Så är det dessvärre inte. Så du förstår att vi verkligen är i behov av hjälp.

Vi känner till att ordet "fett" används rätt frekvent av ungdomen i dag. Ett ord som låter helt fel när vi försöker använda det i något sammanhang. Så jag vet inte vilket av alternativen som är bäst: att vi försöker härma ungdomarna och därmed bara låta patetiska, eller att vi använder våra uråldriga begrepp och då bara låta patetiska.

Så jag, vi, ber dig, kära läsare: Hjälp oss! Om inget görs snart, kommer alla som är yngre än 30 (eller 40), att titta beklagande på oss och tänka: "De där gamlingarna e ba' så fett pinsamma!"

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr Karin, de var nog inte ens trendiga på vår tid.... eller så var de det ute på vischan i Hamre ;-)

Sailing White Pearl sa...

Byt:

"Okidoki" till "ok"

"Shit pommes frites" till "fan" (andra språk går också bra som "merde", "mierda" eller varför inte "fuck"?)

Fuck fuck fuck!

Karin sa...

Tack för tipsen! Ska försöka omprogrammera mig till att använda de nya utrycken. Fast vi har faktiskt försökt en tid att undvika dess pinsamma kommentarer, men totalt misslyckats.

Förstår inte alls vad "anonym" menar med att de inte var trendiga på vår tid. Vi på Hamre var faktiskt före vår tid. Så det så. Annat var det på ställen som Rönnby (ett område som ligger ute på landet, utanför Västerås), där dess uttryck förmodligen inte kom förrän på 90-talet... Vilket man även kan säga om Öööörebro, en förort till Västerås...