onsdag 20 april 2011

Romantisk restaurang??

I såväl i vår lokaltidning, vlt, som i Hallandsposten, så hade de nyss ett reportage om strövtåg i kärlekens Paris. Här hade de listat fyra romantiska restauranger och barer. Det verkar vara samma reportage som de båda tidningarna hade köpt in, för det var exakt samma restauranger. Högst upp på listan var Cartier.

Reportaget var med i Hallandsposten innan vi for, så sambons mor, som prenumererar på tidningen, tipsade oss. Och lustigt nog låg en av dem i samma kvarter som vi bodde: Cartier. Det var så populärt så att man fick köa in.

Sista kvällen gick vi dit. Och det var nog allt annat än romantiskt (beror ju förståss på vad man förknippar med det ordet). Jag förknippar dock inte romantik med:

  • Stor öppen lokal

  • Hög ljudnivå (se bilden jämte)

  • Dela bord med okända

  • Pappersdukar där de skriver upp såväl ens beställning som notan

  • Tråkig mat (beställde man pommes frites och lamm var det precis det man fick, t.o.m. jag kunde ha fixat det godare hemma)

Det var dock en mycket vacker lokal.


Så här stod det om restaurangen i resereportaget: CHARTIER - häftig brasserie från 1800-talet söder om Montmartre. Förrätt och varmrätt för 150 kronor i välbevarad och uppsluppen jugendmiljö.

Inga kommentarer: