fredag 17 oktober 2008

Ny vana tar 3 veckor

De säger att det tar tre veckor för att en ny (bra) vana verkligen ska bli just en vana. Så håller man bara ut i tre veckor, ska det i princip gå av sig självt.

Jo, säkert. Jag tror de misstog veckor för år. För inte sitter en ny, bra vana i efter tre veckor. Det kan jag garantera. Efter sommaren så tog vi tag i det extra hänget på magen med ett rejält grepp och konstaterade att det var en aningens för mycket. Så nu när hösten var här skulle en ny, bra vana skapas.

Vi höll igen på godsaker (vilket var extremt svårt för en som anser att fika är ett av ens främsta intressen), skar ner på vindrickandet (vilket även det var svårt, i alla fall för en av oss) och började motionera tre gånger i veckan. Höll vi bara ut i tre veckor så…

Efter just tre veckor, kunde vi pusta ut. För nu skulle det ju mer eller mindre gå av sig självt. Nu skulle man inte behöva pressa sig till det yttersta för att motstå livets godsaker. Och man skulle gladeligen skutta ut för en joggingrunda, till och med se fram emot den. Jo, hej du. Riktigt så blev det inte. Inte alls.

Något jag nu med säkerhet vet (tyvärr), är att det inte tar enbart tre veckor att lägga sig till med och behålla en ny, god vana.
Och att det definitivt inte tar tre veckor att falla tillbaka i gamla, dåliga vanor. Inte alls. Det går mycket fortare än så…

Inga kommentarer: